برنامه نویسی با دلفی
آموزش جامع دلفی
تمام نسخه های بالا در شرکت بورلند تولید و توسعه داده شدند و از آن به بعدبا فروش شرکت بورلند توسعه دلفی به شرکت امبارکادیرو سپرده شد که با نام تجاری کدگیر وارد بازار شد. در هر حال دلفی یک محصول تجاریبرای برنامه نویسی بر روی سکوی ویندوز است ( به غیر از دلفی 6و 7) و لازاروس یکمحصول آزاد و رایگان برای برنامه نویسی چند سکویی (Cross Platforms) که بسیار دوست داشتنی تر از محصول تجاری بورلند می نماید. این زبان از کلمات کلیدی زبان پاسکال شی گرا استفاده مینماید و در برخی موارد کلماتی را به آن اضافه نموده است. با استفاده از محط گرافیکی که در این محیط برنامه نویسی فراهم شده است برنامه نویسی در ان بسیار راحت است. برنامههایی که با دلفی نوشته میشن، خیلی سریع و بهینه اجرا میشن و همین باعث شده که تو خیلی از پروژهها از دلفی استفاده بشه. با استفاده از محط گرافیکی که در این محیط برنامه نویسی فراهم شده است برنامه نویسی در آن بسیار راحت است.
اگه به دنبال یه ابزار قوی با جامعه پشتیبانی خوب هستی، دلفی میتونه انتخاب مناسبی باشه. در همین زمان، یعنی درست قبل از انتشار محصول بورلند در سال 1995، شرکت نوول (Novell) محصولی به نام AppBuilder رو منتشر کرد. بعد از کلی بحث و بررسیهای بازار، تیم بورلند تصمیم گرفت نام کد پروژه، یعنی Delphi، رو به عنوان نام نهایی محصول انتخاب کنه. اینطوری بود که Delphi به عنوان یه محصول رسمی وارد بازار شد و جای خودش رو تو دنیای برنامهنویسی باز کرد. برای قرار دادن کنترل برچسب (label) در فرم (form) کافی است پس از انتخاب آن را بکشیم و در فرم بیاندازیم و در اصطلاح عمل drag and drop را انجام بدهیم.
همچنین، شرکت در رویدادهای برنامهنویسی و هکاتونها میتواند به شما کمک کند تا با افراد حرفهای در این حوزه آشنا شوید. سایتهای معتبری مانند freeCodeCamp و W3Schools منابع رایگانی برای یادگیری برنامهنویسی فراهم کردهاند. اگر سوالی در ارتباط با این دروس برنامه نویسی دلفی دارید در بخش نظرات با ما مطرح کنید. اگرچه برای ساخت برنامههای ساده دسکتاپ یادگیری دلفی آسونه، اما برای یادگیری ویژگیهای پیشرفتهتر ممکنه نیاز به زمان و تلاش بیشتری داشته باشی. منحنی یادگیری برای جنبههای پیچیدهتر دلفی میتونه بالا باشه و نیاز به تمرین و مطالعه بیشتری داره. برای مثال، اگه بخوای یه سیستم پیچیده با دلفی بسازی، ممکنه نیاز داشته باشی وقت زیادی رو صرف یادگیری و تمرین کنی.
Turbo Pascal و Borland Pascal کامپایلرهای ۱۶بیت با کد محلی ارزان قیمتی بودند. آنها در طی سالها تجدید چاپ شدند، و در اصل برای تولید برنامههای نمایش متن استفاده میشدند. وقتی استفاده از رابطهای گرافیکی کاربر توسط ۳٫۱Microsoft Windows حمایت شد، استفاده از Borland Pascal تکمیل شده به عنوان زبان زیر مجموعه معرفی شد. دلفی یکی از اولی ابزار چیزی که آمد بود که به عنوان Rapid Application Development(RAD) شناخته میشد وقتی که در سال ۱۹۹۵ برای Windows ۳٫۱ ۱۶ بیتی آمد. نرمافزارهای دلفی در ابتدا به صورت مستقیم از کتابخانههای ویندوز و کتابخانهٔ مخصوص خود به نام VCL استفاده میکردند، اما پس از نسخه ۶ دلفی، امکانات استفاده از داتنت هم به آن اضافه شد.
همچنین، فریمورکهای معروفی مانند React، Angular و Vue.js بر پایه JavaScript ساخته شدهاند و به توسعهدهندگان اجازه میدهند اپلیکیشنهای پیچیده وب ایجاد کنند. JavaScript نه تنها در مرورگرها، بلکه در سمت سرور نیز با استفاده از Node.js کاربرد دارد. این زبان بسیار انعطافپذیر است و یادگیری آن میتواند فرصتهای شغلی گستردهای برای شما فراهم کند. برای شروع آموزش جاوا اسکریپت میتوانید از منابع متنوع موجود استفاده کنید. به زبان ساده ، دلفی یک متود برنامه نویسی ست که با کمک آن می توان در یک محیط گرافیکی ، برای پلتفرم های مختلف ( ویندوز ، اندروید ، ios و...) نرم افزار تولید کرد. رابط گرافیکی حالتی را پیش میآورد که نسخههای قدیمی به نسخههای جدید دلفی، تبدیل شوند.
به اين معنا كه دلفي قابليت توليد يا توسعه سريع برنامههاي كاربردي را دارد. زيرا بخش زيادي از كد برنامه را به طور خودكار توليد كرده و برنامهنويس را از اين كار معاف ميكند. كاري كه با زبان پاسكال نياز به صرف ساعتها و بلكه روزها زمان بود، دلفي تنها با چند كليك آن را انجام ميدهد. ضمن اين كه احتمال وجود خطا يا نرسيدن به نتيجه مطلوب پس از صرف آن ساعتها و روزها وجود داشت، در حالي كه اين احتمال در همان چند كليك به حداقل ممكن و نزديك به صفر رسيده است.محيط دلفي يك IDE است. به اين معنا كه در اين محيط، ويراستار، كامپايلر، پيونددهنده، اشكالزدا و ساير ابزارها همگي با هم و در كنار هم كار ميكنند. دلفی (Delphi) یه زبان برنامهنویسی و محیط توسعه یکپارچه (IDE) هست که اولین بار توسط شرکت بورلند (Borland) در سال 1995 معرفی شد.
علاوه بر این، کتابخانههای متنوع Python مانند NumPy، Pandas و TensorFlow، ابزارهای قدرتمندی را برای پروژههای مختلف در اختیار شما قرار میدهند. با یادگیری Python، میتوانید پروژههای واقعی بسازید و به سرعت مهارتهای خود را تقویت کنید. برای شروع آموزش پایتون میتوانید از منابع متنوع موجود استفاده کنید. داستان من با دنیای برنامه نویسی آغاز شد، و در ادامه به عنوان یک توسعه دهنده نرم افزار، طراح وب سایت و متخصص سئو، مهارت های تکنیکی و تحلیلی خودم رو پرورش دادم. علاقه م به دنیای مالی منو به سمت یادگیری ترید و معاملهگری سوق داد. و در حال حاضر در برنامه نویسی و معامله گری ارز دیجیتال انجام میدم.از سال 96 سعی کردم معامله گری در کریپتو رو یاد بگیرم.
با این حال، بعضی نسخههای آزمایشی و دانشجویی هم وجود داره که میتونی رایگان ازشون استفاده کنی. محیط کاربر پسند و آسان آن استکه البته این مورد بستگی به افراد دارد. در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.
برای اولین بار دلفی میتوانست از اینترنت Download و با اجازهنامه فعال سازی شود. نسخههای بینالمللی از دلفی ۲۰۰۷ همزمان به انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و ژاپنی پیادهسازی میشد. RAD Studio ۲۰۰۷ که شامل .NET وC++Builder development میشود، در ۵ سپتامبر ۲۰۰۷ منتشر شد. یا به انگلیسی delphi for php یک ide برای زبان برنامهنویسی پی اچ پی است. ارتباط با دیگر برنامهنویسان میتواند به شما در یادگیری سریعتر و به دست آوردن فرصتهای شغلی کمک کند. انجمنهای آنلاین مانند GitHub، Stack Overflow و Reddit مکانهای خوبی برای اشتراکگذاری تجربیات و پرسش و پاسخ هستند.
اما هر شکست، درسی ارزشمند برام داشت و من رو به یک تریدر و معامله گر قوی تر و هوشمندتر تبدیل کرد. با پشتکار و یادگیری مداوم، تونستم به موفقیتهای قابل توجهی دست یابم و به معامله گری موفق تبدیل بشم. در اینجا بزرگترین تجربیات و مهمترین دانش خودم رو در اختیار شما قرار میدم تا در مدت زمان کوتاه تر و شکست های کمتر در این مسیر به موفقیت برسید. زبان برنامه نویسی دلفی یکی از قدرتمندترین زبان های برنامه نویسی است که در دانشگاه ها تدریس می شود. بهترین نمونه نرم افزاری که می توان گفت با دلفی انجام شده است نرم افزار حسابداری هلو است. دلفی (Delphi) یک زبان برنامهنویسی و محیط توسعه نرمافزار است که ابتدا توسط شرکت Borland توسعه یافته و سپس توسط Embarcadero Technologies ادامه یافته است.
حالا تو اون زمان، دنیای برنامهنویسی هم با کلی چالش دست و پنجه نرم میکرد. محیطهای توسعه پیچیده و زبانهای برنامهنویسی سخت، کار رو برای برنامهنویسا خیلی سخت کرده بود. انگار که برنامهنویسا تو یه هزارتوی پیچیده گیر کرده بودن و راه خروج رو به سختی پیدا میکردن. اگر ترجیح میدهید با راهنمایی مستقیم یاد بگیرید، شرکت در کلاسهای حضوری یا کارگاههای آموزشی میتواند انتخاب مناسبی باشد. پلتفرمهایی مانند Coursera، Udemy و Codecademy منابع عالی برای شروع برنامهنویسی ارائه میدهند. این دورهها معمولاً شامل آموزشهای ویدیویی، پروژههای عملی و گواهینامههای پایان دوره هستند.
هر کدی که در بدنه این متد بنویسیم در زمان دوبار کلیک کردن دکمه (botton) اتفاق خواهد افتاد. در این آموزش، زبان دلفی به صورت گام به گام و از صفر آموزش داده می شود تا رفته رفته به مراحل پیشرفته و در نهایت کار با بانک اطلاعاتی برسد که در این بخش، یک پروژه کاملا کاربردی ایجاد خواهد شد. انتظار داریم، شما بعد از یادگیری این آموزش بتوانید پروژه های مختلفی را کد نویسی کنید. باید حواست باشه که قبل از انتخاب یه زبان برنامهنویسی برای پروژهت، به همه جوانبش نگاه کنی. حالا که با مزایای دلفی آشنا شدیم، بیایید نگاهی دقیقتر به معایبش بندازیم تا ببینیم این زبان چه چالشهایی میتونه برامون داشته باشه.
یکی از بهترین روشها برای یادگیری برنامهنویسی، ساخت پروژههای واقعی است. با شروع یک پروژه ساده مانند یک وبلاگ شخصی یا یک ماشین حساب، میتوانید مهارتهای خود را تقویت کنید. به تدریج پروژههای پیچیدهتری مانند یک اپلیکیشن موبایل یا یک بازی کوچک را تجربه کنید. ساخت پروژه به شما کمک میکند تا مشکلات واقعی را حل کنید و دانش خود را به کار بگیرید. آیا میخواهید یک توسعهدهنده وب شوید؟ یا شاید علاقهمند به ساخت اپلیکیشنهای موبایل هستید؟ هدف شما تعیینکننده مسیر یادگیری و زبانهای برنامهنویسیای است که باید یاد بگیرید.
برای مثال، نرمافزارهای مالی که باید تراکنشهای زیادی رو در زمان کوتاهی پردازش کنن، با دلفی میتونن به بهترین شکل ممکن عمل کنن. اما چرا دلفی اینقدر مهمه؟ خب، اول از همه، دلفی بر پایه یه زبان برنامهنویسی قدیمی و قدرتمند به اسم پاسکال (Pascal) ساخته شده. حالا دلفی اومد و این زبان رو به روز کرد و امکانات جدیدی بهش اضافه کرد. با دو بار کلیک کردن در دکمه (botton) ، کدی مانند کد زیر در پنجره ویرایشگر (code editor window) تولید می شود که مربوط به رخداد کلیک (click event) در دکمه (botton) است. هر کدی که در بدنه این متد بنویسیم در زمان دوبار کلیک کردن دکمه (botton) اتفاق خواهد افتاد.این اولین گام در آموزش دلفی ما خواهد بود. برای تغییر این خصوصیات باید از پنچره ای با نام object Inspector استفاده کنیم ( اگر این پنجره را در صفحه پیش روی خود نمی توانید مشاهد کنید ، می توانید آن را از منو ویو (view menu) اضافه کنید.) .
در این مقاله سعی داریم تا شما را با زبان برنامه نویسی دلفی (Delphi) اشنا کنیم. زبان دلفی که به نام پاسکال شیگرا نیز خوانده میشد و برای طراحی نرمافزاهای تحت ویندوز به کار میرفت، امروزه چنان توسعه یافتهاست که برای تولید نرمافزارهای تحت سیستمعاملِ لینوکس و داتنت نیز به کار میآید. این تکنیکها تنها یک نمای کلی از قابلیتهای زبان برنامهنویسی دلفی هستند. برای به دست آوردن اطلاعات دقیقتر و بهروزتر، میتوانید به مستندات رسمی Delphi و منابع آموزشی مرتبط با آن مراجعه کنید. دلفی به توسعهدهندگان این امکان رو میده که با یه کد پایه، نرمافزارهایی بسازن که روی چندین پلتفرم مختلف اجرا بشن.
توسعه دلفی از سال 1983 شروعشد و اولین نسخه از آن با نام دلفی 1.0 در 14 فوریه 1985 به دنیا قدم نهاد. تو محیط IDE Delphi، میتونی به راحتی فرمها و رابطهای کاربری جذاب بسازی. فرض کن میخوای یه فرم ساده بسازی که دو تا عدد رو از کاربر بگیره و مجموعشون رو نمایش بده. آخرین نسخه، دلفی ۲۰۰۹(با نام کد شدهٔ Tiburón)، خیلی از ویژگیهای جدید مثل کار دوبارهٔ به صورت کامل روی VCL و RTL برای حمایت کامل از Unicode، و روشهای کلی با نام مستعار (برای هردویWin32 native و .Net development) را اضافه کرد. دلفی۲، یک سال بعد منتشر شد، که از طرف محیط Windows ۳۲ بیتی حمایت میشد و استفادههای مختلفی از C++ به عنوان یک زبان زیرمجموعه مینمود؛ و C++ Builder چند سال بعد دنبال شد. بخش عمده هزینههای تک دیک با بودجه شخصی و حمایتهای شما کاربران گرامی تأمین میشود.
ما اینجاییم، بهت کمک کنیم تا تو بتونی زبان برنامه نویسی دلفی رو خوب یاد بگیری، پروژههای خودت رو بسازی و تو دنیای رقابتی الان حرفی برای گفتن داشته باشی. در دهه 80 و 90 یکی از بهترین ابزارهای برنامهنویسی برای MS-DOS، زبان پاسکال بود. پاسکال یه زبان برنامهنویسی ساده و قدرتمند بود که توسط شرکت بورلند (Borland) با نام Turbo Pascal معرفی شد. همان طور که در ابتدای آموزش گفته شد در این مرحله ما یک فرم (form) داریم با دو تا کنترل برچسب (label) و دکمه (botton) اما با اجرای برنامه و فشار دادن دکمه (botton) هیچ اتفاقی در برنامه نخواهد افتاد. زیرا ما هیچ کدی برای رخداد کلیک (click event) ، در کنترل دکمه (botton) تعریف نکرده ایم.
اگرچه دلفی اجازه توسعه برای موبایل رو میده، اما امکاناتش برای توسعه موبایل به اندازه ابزارهای رقابتی مثل Xamarin یا React Native کامل نیست. این یعنی ممکنه نتونی به راحتی و با کیفیت بالا، اپلیکیشنهای موبایلی که میخوای رو بسازی. برای مثال، اگه یه اپلیکیشن پیچیده با قابلیتهای خاص موبایل بخوای بسازی، دلفی ممکنه نتونه همه نیازهای تو رو برآورده کنه. اگه دلفی نبود، شاید خیلی از برنامههای کاربردی که امروز ازشون استفاده میکنیم، اصلاً وجود نداشتن یا اینقدر خوب و روان نبودن. دلفی به برنامهنویسها این توانایی رو داده که با کمترین دردسر، بهترین برنامهها رو بسازن. این یعنی وقت و انرژی کمتری صرف مشکلات و باگهای برنامه میشه و توسعهدهندهها میتونن روی خلق ویژگیهای جدید و بهبود تجربه کاربری تمرکز کنن.
برای یادگیری برنامه نویسی دلفی ، لازم است ابتدا با مفاهیم اولیه برنامه نویسی آشنا شوید. از این رو آموزش دلفی در کلیک سایت کاملا از صفر و از پایه شروع شده است. هر کنترلی مجموعه ای از خصوصیات (properties) ، مثل رنگ (color) فونت (font) ، سایز (size) و... برای تغییر این خصوصیات باید از پنچره ای با نام object Inspector استفاده کنیم ( اگر این پنجره را در صفحه پیش روی خود نمی توانید مشاهد کنید می توانید ان را از منو ویو (view menu) اضافه کنید.). به این ترتیب هیچ متنی درون کنترل برچسب (label) نمایش داده نخواهد شد.
برای مثال، اگه یه تیم کوچیک استارتاپی باشی، شاید هزینه لایسنس دلفی برات سنگین باشه. این یعنی همه بهروزرسانیها و رفع باگهاش رو باید از شرکت بورلند یا امبارکادرو بگیری. این میتونه یه محدودیت باشه، چون ممکنه همیشه نتونی به آخرین نسخهها و بهروزرسانیها دسترسی داشته باشی. برای مثال، اگه یه باگ مهم تو نسخه فعلی باشه، ممکنه مجبور بشی تا زمان انتشار نسخه بعدی صبر کنی. توسعه پروژه Delphi با سرعت پیش رفت و تیم توسعهدهنده و گروه تست بتا به این نام علاقهمند شدن.
فکرش رو بکن، یه دنیایی که توش برنامههای مورد علاقهت با کلی مشکل و کندی اجرا میشن. Delphi به توسعهدهندگان این امکان رو داده که با کد کمتر، کارهای بیشتری انجام بدن و نرمافزارهای پیچیدهتری بسازن. Delphi فقط یه زبان برنامهنویسی نبود؛ بلکه نویدبخش یه عصر جدید تو دنیای نرمافزار بود. عصری که تو اون، خلاقیت برنامهنویس محدود به دانش فنیش نبود، بلکه به وسعت تخیلش محدود میشد. با Delphi، هر برنامهنویسی میتونست رویاهاش رو به واقعیت تبدیل کنه.
برای هر کنترل مجموعه ای از رخداد ها ( events) وجود دارد که در پی عملی اتفاق می افتد. مثل رخداد کلیک (click event) ، در کنترل دکمه (botton) ، که با عمل کلیک کردن روی ان اتفاق می افتد. در پنجره ویرایشگر کد (code editor window) با نوشتن کد مناسب برای این رخدادها (events) می توانیم در برنامه خود انچه را که توسط کاربر اتفاق می افتد مدیریت کنیم و هدف برنامه را محقق بسازیم. همان طور که گفته شد در این مرحله ما یک فرم (form) داریم با دو تا کنترل برچسب (label) و دکمه (botton) اما با اجرای برنامه و فشار دادن دکمه (botton) هیچ اتفاقی در برنامه نخواهد افتاد. یکی از ویژگیهای برجسته دلفی اینه که با استفاده از روش توسعه سریع برنامه (RAD)، میتونی خیلی سریع برنامهها و رابطهای کاربری جذاب بسازی. این روش به توسعهدهندهها اجازه میده تا با استفاده از ابزارهای بصری و کامپوننتهای آماده، در کمترین زمان ممکن نرمافزارهایی بسازن که هم کاربردی و هم زیبا باشن.
از انجمنهای آنلاین گرفته تا مستندات جامع، همه و همه بهت کمک میکنن تا بهترین استفاده رو از دلفی ببری. تصور کن توی دنیای پر شور و هیجان دهه 90 میلادی هستی؛ زمانی که کامپیوترها تازه داشتن به بخش جداییناپذیری از زندگی روزمره مردم تبدیل میشدن. یادته اون صفحه نمایشهای CRT با نور کمسوشون، صدای جیغ مودمها و دیسکتهای فلاپی؟ همه و همه نشون از یه عصر نو در دنیای فناوری داشتن. در ۱۴ نوامبر سال ۲۰۰۶ Borland اعلام کرد که ترجیح میدهد که فروش ابزار توسعهٔ گروهی متوقف و به شرکت فرعی مستقلی با نام CodeGear تبدیل شود. ما در تک دیک تلاش می کنیم محتوایی دقیق، واضح و بدون اشتباه منتشر کنیم.
دِلفی (Delphi) یا به تعبیری ویژوآل پاسکال – یک زبان برنامهنویسی است و بستری برای توسعهٔ نرمافزار که شرکت بورلند آن را تولید کردهاست و بعدها توسط امبارکادرو خریداری شد. این نرمافزار بر مبنای پاسکال شیءگرا (آبجکت پاسکال) بوده و از این زبان مشتق شدهاست. زبانِ دلفی که پیشتر بنام پاسکال شیءگرا (Object-Pascal) خوانده میشد و برای طراحی نرمافزارهای تحت ویندوز به کار میرفت، امروزه چنان توسعه یافتهاست که برای تولید نرمافزارهای تحت سیستمعاملِ لینوکس و داتنت نیز به کار میآید. بیشترین کاربرد دلفی در طراحی برنامههای رومیزی و پایگاه دادهها است، اما به عنوان یک ابزارِ «چند- منظوره»، برای طراحی انواع گوناگونی از پروژههای نرمافزاری نیز مورد استفاده قرار میگیرد. این فیلم آموزشی برنامه نویسی دلفی Delphi به زبان فارسی توسط گروه هیلتن تهیه شده و زبان برنامه نویسی دلفی را از مبتدی تا متوسطه آموزش می دهد.
حالا که یه نگاه کلی به دلفی انداختیم، بذار یه کمی بیشتر وارد جزئیات بشیم و ببینیم دلفی چه خوبیها و بدیهایی داره. درسته که دلفی خیلی از مشکلات قدیمی برنامهنویسها رو حل کرده، ولی هنوز هم مثل هر ابزار دیگهای یه سری نقاط قوت و ضعف داره. اما ناگهان، توی این آشفتگی و پیچیدگی، یه فرشته نجات به نام Delphi از راه رسید. Delphi مثل یه شهاب درخشان تو آسمون تاریک برنامهنویسی، راه جدیدی رو پیش روی توسعهدهندگان گذاشت. در ادامه ما عبارت “hello world” را در خصیصه caption از برچسب (label) ، قرار می دهیم. استفاده از فیلم آموزشی به جای کلاس های حضوری ، باعث صرفه جویی در وقت و هزینه شما می گردد.
Java یک زبان برنامهنویسی چندمنظوره و شیءگرا است که در بسیاری از حوزهها کاربرد دارد. این زبان به دلیل پایداری و امنیت بالا، معمولاً برای توسعه اپلیکیشنهای سازمانی و اندروید استفاده میشود. یکی از ویژگیهای مهم Java، قابلیت اجرای آن بر روی پلتفرمهای مختلف با استفاده از JVM (Java Virtual Machine) است. یادگیری Java میتواند شما را برای مشاغل مختلف آماده کند، از توسعه نرمافزارهای موبایل گرفته تا طراحی سیستمهای بزرگ سازمانی. ابزارها و فریمورکهایی مانند Spring و Hibernate نیز به توسعهدهندگان Java امکانات بیشتری میدهند. و اما دلفی چیست؟دلفي يك زبان بصري(Visual) است كه در محيط ويندوز اجرا ميشود و اين قابليت را دارد كه براي ويندوز و DOS برنامه توليد كند.
برنامه نویسی قسمت اول